13.09.2023

AppClips iMKA – nákup lístkov a parkovné ešte rýchlejšie pre cestujúcich v Krakove!

AppClips sú takzvané úryvky aplikácií, t. j. malé časti aplikácie, ktoré umožňujú vykonať konkrétnu úlohu (napr. objednať jedlo, zaplatiť za službu) naskenovaním kódu QR alebo NFC bez toho, aby bolo potrebné nainštalovať celú verziu softvéru. Túto službu práve implementovala spoločnosť ELTE GPS pre Malopoľskú aglomeračnú kartu (Małopolska Karta Aglomeracyjna).

AppClips screens

Prvé nálepky s kódom sa už objavili v krakovskej verejnej doprave. Obsahujú špeciálne štítky na okamžité nákupy pomocou zariadení Apple. Tieto nákupy si nevyžadujú inštaláciu aplikácie. Stačí priblížiť iPhone k nálepke alebo naskenovať QR kód a zariadenie automaticky spustí aplikáciu App Clip, ktorá je súčasťou mobilnej aplikácie iMKA.

AppClip iMKA - © Malopolska Karta Aglomeracyjna

Hologramové nálepky © Malopolska Karta Aglomeracyjna

Používateľ môže zadať základné parametre nákupu, ako sú zastávky, výber koncesie pre dopravné lístky a informácie o parkovaní, ako je výber zóny, evidenčné číslo vozidla a čas zaplatenia parkovného. Po zaplatení pomocou služby Apple Pay môžete zakúpený lístok pridať do Apple Wallet. Okrem toho sa na uzamknutej obrazovke telefónu používateľa zobrazí vizuálne upozornenie, ktoré informuje o stave aktívnej služby. Na predloženie svojho cestovného nároku ho používateľ môže predložiť na kontrolu priamo z Apple Wallet.

 

Nálepky s kódmi budú postupne umiestnené na dôležitejších komunikačných miestach vrátane vlakových cestovných poriadkov, parkovacích automatov alebo na letisku.

 

Viac informácií nájdete tu: https://mka.malopolska.pl/

Dalšie novinky

12.04.2024

Kielce Veľtrh EKOTECH za nami

Skončil sa 24. ročník veľtrhu ochrany životného prostredia a odpadového hospodárstva Ekotech.

10.04.2024

III Konvent o odbornej príprave a integrácii IBK

Elte Group dołączyło do grona partnerów III Zjazdu Szkoleniowo-Integracyjnego IBK.

4.04.2024

ELTE GROUP na veľtrhu EKOTECH

Nadchádzajúci 24. ročník veľtrhu EKOTECH sa uskutoční v dňoch 10. až 11. apríla 2024 na výstavisku Targi Kielce. Ekológia a inovácie na jednom mieste !