24.08.2023

Rozhovor s ELTE Group
a OVHcloud s IT Resellerom
v programe
“Industry Leaders”

V najnovšej epizóde seriálu "Industry Leaders" v programe IT Reseller boli hosťami Joanna Parasiewicz, vedúca oddelenia komunikácie a marketingu spoločnosti OVHcloud pre región strednej a východnej Európy, a Marcin Madusiok, senior IT Delivery Manager v spoločnosti ELTE Group. Rozhovor sa týkal moderných cloudových technológií a ich aplikácií, ako aj spolupráce medzi spoločnosťami. 

technology

Čo robí OVHcloud a čo je cloud?

 

OVHcloud, ako popredný európsky poskytovateľ cloudových služieb, poskytuje verejné cloudové riešenia
a privátny cloud, pričom ponúka zdieľaný hosting a dedikované servery vo viac ako 140 krajinách sveta. Spoločnosť pôsobí celosvetovo, s dátovými centrami a distribučnými miestami na rôznych kontinentoch. Cloud, resp,
v kontexte IT je model poskytovania počítačových zdrojov a služieb prostredníctvom internetu. Vďaka tomu sú obchodné modely, aplikácie, úložiská údajov a iné zdroje dostupné na diaľku, čo prináša mnohé výhody, ako napríklad škálovateľnosť, flexibilitu a dostupnosť.

 

Spolupráca medzi spoločnosťami OVHcloud a ELTE Group.

 

Marcin Madusiok zo spoločnosti ELTE Group v rozhovore vyzdvihol výhody a prínosy cloudových riešení, ktoré pred viac ako 10 rokmi viedli k migrácii služieb do cloudu. Konkrétnym impulzom bola vtedy potreba obslúžiť rastúci počet zákazníkov v dôsledku zákona upravujúceho zber domového odpadu. Reakcia na rozsah
a výzvy, ktorým spoločnosť ELTE čelila, bola práve spolupráca so spoločnosťou OVHcloud a migrácia do cloudu. 

 

Aktuálny spoločný projekt IMKA2.0 – Inovácie v akcii.

 

Projekt IMKA2.0ktorý realizujeme pre Vojvodský úrad ciest v Krakove, je vynikajúcim príkladom využitia cloudových technológií v praxi. Aplikácia Malopolska Karta Aglomeracyjna je komplexný systém pre používateľov verejnej dopravy a celá infraštruktúra tohto riešenia je založená na službách poskytovaných spoločnosťou OVHcloud.

 

Aplikácia IMKA2.0 ponúka množstvo pokročilých funkcií, ktoré uľahčujú cestovanie a používanie verejnej dopravy. Patria medzi ne rôzne formy platieb, možnosť plánovania ciest, integrácia s parkovacím systémom alebo možnosť zaplatiť za zobrazenie reklamy, ktorá sa stáva účinným marketingovým nástrojom. Vďaka tomu je IMKA2.0 príkladom modernej MaaS (mobility as a service), ktorá sa prispôsobuje potrebám používateľov.


Nasleduje záznam rozhovoru v poľskom jazyku:

Dalšie novinky

10.05.2024

IFAT Mníchov 2024 – pred nami

Čaká vás najväčší a najvýznamnejší svetový veľtrh v oblasti vodného hospodárstva, odpadových vôd, odpadov a surovín.

12.04.2024

Kielce Veľtrh EKOTECH za nami

Skončil sa 24. ročník veľtrhu ochrany životného prostredia a odpadového hospodárstva Ekotech.

10.04.2024

III Konvent o odbornej príprave a integrácii IBK

Elte Group dołączyło do grona partnerów III Zjazdu Szkoleniowo-Integracyjnego IBK.